Тео Ушев с първи пълнометражен филм открива „Синелибри“

мин. четене

Тео Ушев ще представи първия си пълнометражен филм – антиутопия на 8-ото издание на културния фестивал „Синелибри“. Продукцията е със заглавие „φ1.618“ е издържана в стилистиката на научната фантастика, където смешното граничи със страшното, а абсурдът добива смразяваща логика, „φ1.618“ е истинско жанрово предизвикателство и без съмнение ще бъде достоен и силен старт на фестивала за кино и литература като това ще бъде първия български филм, който открива събитието. Прожекцията е на 8 октомври  и ще е вероятно единствената в България до старта на регулярната дистрибуция.

Между 8 и 30 октомври на "Синелибри" ще видим най-добрите филмови адаптации, пристигнали на голям екран у нас директно след фестивалите в Кан, Берлин, Венеция, Торонто! Кино-литературната програма е под мотото “Преоткритото време” с новите филми на Биле Аугуст, Акира Куросава, Марио Мартоне, Жан-Жак Ано и още много други.

В продукциите на фестивала ще гледаме още добри роли на Изабел Юпер, Жерар Депардийо, Роси де Палма, Хю Джакман, Виржини Ефира, Ромен Дюри, Тони Сервило.

4 конкурсни програми са направили организаторите на феста и филмите ще бъдат отсъдени от престижно престижно международно жури. На феста ще има десетки срещи със звезди от света на киното и литературата, незабравими коктейли и тематични вечери.

Още за фестивала и как да закупите билети, вижте тук:

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: